27 des 2018

Nøkkelen Desember 2018

 

46 nye ladestasjoner for el-biler ved Haraløkka parkeringsplass

Styret har vært i kontakt med Bymiljøetaten, som kan bekrefte at de i løpet av vinteren 2018/19 vil etablere 46 nye ladeplasser for el-biler på Haraløkka P-plass. Det vil bli 20 plasser med normallading og 26 plasser med semi-hurtigladning på plassen.Normalladere har en ladefart på 3,7 kW og er den samme type ladere som i dag blir etablert langs kommunale veier. Semi-hurtigladere har en ladefart på 11–22 kW.  

Nøklevann Borettslag vil etter denne utvidelsen ha hele 54 ladestajoner i umiddelbar nærhet; 8 ladestasjoner i Bølerlia og 46 ladestasjoner på Haraløkka P-plass. I tillegg befinner vi oss kun en liten spasertur unna ladestasjonene på Rustad, som også vil bli utvidet i nær fremtid. 

Uansett, livet som el-bileier på Bøler vil bli betydelig enklere fremover. Se www.noklevann.no for flere detaljer om ladestasjonene på Haraløkka P-plass.

Brøyting av snø

Stikkveiene i borettslaget blir brøytet når snødybden er mellom 5-10 cm. Unntaket er når temperaturen er høy og snøen svært tung/kram. Under slike forhold vil bruk av en flere hundre kg tung snøfres eller snøskuffe på traktoren formelig fungere som et strykejern på snøen, presse denne hardt sammen og gjøre underlaget speilblankt. Når det er slike værforhold må man selv måke for hånd eller tråkke snøen ned- det er tryggest. 

Vi er ellers avhengige av god adkomst til stikkveiene for at disse kan bli brøytet, vennligst tenk på dette når du parkerer bilen.    

Kjøp av ny traktor

Borettslagets traktor er snart 19 år gammel og moden for utskifting. Styret kommer derfor til å gå til innkjøp av en ny traktor i løpet av nær fremtid. Traktoren vil bli finansiert gjennom en kombinasjon av et kontantinnskudd og en leasingavtale med utkjøpsopsjon etter endt leasingperiode.  

Forvent lang saksbehandlingstid på styresaker

Det er ikke et stort problem, men fra tid til annen opplever vi at noen beboere forventer raske svar fra styret, nærmest samme dag som henvendelsen kommer styret i hende. Vi ønsker derfor å minne om at styret møtes til et arbeids- eller styremøte hver 14. dag, dvs 2 ganger pr måned. I tiden mellom møtene har alle i styret oppgaver som det jobbes med, både av kortsiktig og langsiktig karakter. Til tider er søknadsmengden stor og problemene som reises kompliserte.

Sett på denne bakgrunn, samt det faktum at det å sitte i styret er et frivillig verv, som skjøttes på kvelds-/fritiden til den enkelte, kan man ikke forvente et umiddelbart svar når man henvender seg til styret. Vi anbefaler derfor at man tar høyde for lang behandlingstid i styret når man planlegger tiltak som krever styrets godkjennelse. 

Det er spesielt viktig å ikke inngå avtaler med håndverkere før styrets godkjennelse foreligger.

Henting av juletrær

Renovasjonsetaten henter juletrær i vårt borettslag mandag 7. januar 2019:

 

  • Kl 18.05 – 18.20: Bølerlia 73-75, ved barnehagen
  • Kl 18.20 – 18.40: i krysset Nøklesvingen 60/Nøkleveien 45/47
  • Kl 18.55 - 19.15: Returpunkt på P-plass ved REMA 1000 

 

Kommunal bortkjøring av jule trær er gratis, og borettslaget vil ikke foreta noen egen innhenting/bortkjøring av juletrær. Dersom man ikke får kastet juletreet gjennom å benytte tilbudet fra Renovasjonsetaten, er man selv ansvarlig for å få transportert treet bort fra borettslagets område og til godkjent deponi. 

Brannsikkerhet
Desember er dessverre en måned med stor sannsynlighet for boligbrann. 

De fleste branner starter på kjøkkenet i forbindelse med matlaging, for det er fort gjort å glemme eller sovne fra mat som står i ovnen eller på kokeplata. Vær derfor alltid til stede når komfyren brukes, og lag ikke varm mat i ruspåvirket tilstand eller når du er trøtt. Vi oppfordrer ellers alle til å vise stor årvåkenhet ved bruk av levende lys – husk at vi alle bor i trehus…

For å unngå faren for pipebrann, minner vi om at det er svært viktig å fyre med god trekk og helt tørr ved. Er veden fuktig vil det kunne legge seg et belegg på pipeveggen som så kan ta fyr. Av samme grunn må man heller ikke brenne papir, eller papp i peisen eller vedovnen – bruk papirkassene eller gjenbruksstasjonen til slikt avfall.  

Ring 110 hvis du eller andre er i en nødsituasjon. Husk ellers å parkere slik at store kjøretøy kan passere bilen din med god margin etter at du har parkert. 

God Jul og Godt Nytt År
Da gjenstår det bare å ønske alle store og små beboere i Nøklevann Borettslag en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Julehilsen fra styret i Nøklevann Borettslag

Epost: styret@noklevann.noTlf til driftsleder: 489 50 534